fbpx
Сьогодні
15:02 07 Жов 2019

Китай не хоче укладати нову угоду з США на умовах Трампа

Президент США - Дональд Трамп

На нових торговельних переговорах між США та Китаєм, які мають розпочатися 10 жовтня, китайська делегація відмовляється обговорювати низку важливих для США тем, зокрема свою промислову політику та державні субсидії. На цих питаннях наполягав президент США Дональд Трамп.

Як повідомляє CNBC, китайська делегація неодноразово повідомляла, що не буде обговорювати укладання «широкої торговельної угоди» зі США, яка включає зміну до китайської політики надання субсидій своїм компаніям. Водночас президент США наголошував, що нова угода з Китаєм має включати регулювання субсидій.

Як зазначається, однією з причин такої поведінки китайської делегації є початок процедури імпічменту Трампа, пов'язану з його розмовою з президентом України Володимиром Зеленським. Так, у Китаї вважають, що це питання послаблює позиції США на переговорах.

24 серпня Трамп оголосив, що США з 1 вересня підвищать мита на товари із Китаю обсягом 300 млрд не на 10%, як планувалося раніше, а на 15%, мита на іншу групу товарів обсягом $ 250 млрд із 1 жовтня становитимуть не 25%, а 30%.

Проте під час саміту G7 26 серпня він повідомив, що напередодні ввечері китайські посадовці зробили два «дуже, дуже хороші дзвінки» і що офіційний Пекін запропонував домовленість.

За даними ВВС, під час саміту «Великої сімки» партнери США тиснули на Трампа, аби переконати його, що ескалація торговельної війни негативно відбивається на світовій економіці.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: