fbpx
Сьогодні
17:26 05 Жов 2019

"Штовханина Мендель": прес-секретарка розповіла, чи буде вибачитися за сутичку

Прес-секретарка президента Юлія Мендель заявила, що планує зустрітися з журналістом "Схем" Сергієм Андрушком та іншими журналістами після звернення Комітету ВР з питань свободи слова.

Про це вона сказала журналісту Bihus.info.

"Наскільки я зрозуміла, оскільки зі мною зв'язалися з Комітету ВР з питань свободи слова, ми маємо зустрітися з паном Андрушком, який зі мною зв'язувався, але жодного разу не говорив про якісь питання вибачення, не натякав на якісь образи, … та з іншими журналістами. … Я розумію ситуацію з Крістофером Міллером, хто третій журналіст – я не знаю", – каже вона.

Мендель запевняє, що "почалася якась маніпуляція".

"Коли ми говоримо про питання свободи слова, треба розуміти, де закінчується дискусія і починається цькування. … Рівень цькування не має нічого спільного з питанням свободи слова. Якщо в мене і була якась неправильна поведінка, вона не має викликати такого рівня цькування, булінгу і харрасменту. В даному випадку потрібно налагоджувати дорослий діалог між людьми", – зазначає вона.

Прес-секретар Зеленського додала, що знайти спільну мову і налагоджувати діалог "ми зможемо, коли почнемо говорити не лише про свободу слова, а й про стандарти журналістики".

За її словами, також "треба визначитися, де взагалі взялися усі ці ображені, тому що там настільки багато брехні і маніпуляцій".

"Будемо визначатися на Комітеті (на засіданні Комітету – ред.) з питань свободи слова, я прийду", – підсумувала вона.

Раніше журналіст Михайло Ткач написав на своїй сторінці у Facebook, що прессекретар Президента України Юлія Мендель відштовхнула журналіста "Схем" Сергія Андрушка, коли той хотів поставити запитання керівнику Офісу Президента Андрію Богдану в США. Цей пост викликав у соцмережах хвилю обурення поведінкою Мендель.

На це Мендель заявляє, що не відштовхувала телерепортера Сергія Андрушка, а зупиняла з міркувань безпеки глави держави.

У свою чергу, Схеми: корупція в деталях оприлюднили повне відео спілкування журналіста Радіо Свобода Сергія Андрушка з прессекретарем президента Володимира Зеленського Юлією Мендель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: