fbpx
Сьогодні
13:11 04 Жов 2019

Європейський суд дозволив країнам ЄС вимагати від Facebook видалення контенту

Європейський суд вважає, що країни Євросоюзу можуть вимагати від Facebook видалення незаконного контенту з соціальної мережі, причому з акаунтів, зареєстрованих як в ЄС, так і в інших регіонах світу.

Про це повідомляє агенство Інтерфакс-Україна.

Згідно з рішенням Європейського суду, суд будь-якої з країн ЄС може вимагати від Facebook або іншої соціальної мережі знайти і видалити пости, аналогічні контенту, який вже був визнаний незаконним. Суд також не знайшов у законодавстві Євросоюзу будь-яких обмежень, які не дозволяли б європейським суддям вимагати видалення незаконного контенту повсюдно в світі за умови, що вони робитимуть це "в рамках відповідного міжнародного законодавства".

Рішення Європейського суду є черговою поразкою для американського технологічного гіганта, який стикається зі зростаючим регулятивним тиском з обох боків Атлантики, як зазначає The Wall Street Journal.

У Facebook прокоментували, що рішення Європейського суду "підриває усталений принцип, згідно з яким одна країна не має права поширювати свої закони, котрі ущемляють свободу слова, на іншу країну". Однак Facebook вже виконує вимоги окремих держав з видалення певного контенту відповідно до їхнього внутрішнього законодавства, однак залишає схожий контент за межами цих країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: