fbpx
Сьогодні
15:26 10 Вер 2019

Україна та НАТО активізують діяльність з питань воєнної реформи, – Кулеба

Фото: kmu.gov.ua

Україна та НАТО активізують діяльність Спільної робочої групи з питань воєнної реформи.

Такої домовленості було досягнуто під час дводенної робочої поїздки віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби до Брюсселя.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Кулеба обговорив у штаб-квартирі НАТО подальші шляхи співробітництва з Альянсом під час зустрічей із заступником генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Бетінною Каденбах, помічником генерального секретаря НАТО з питань операцій Джоном Манзою та спеціальним представником генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Клер Хатчинсон.

Сторони також обмінялися думками щодо можливих спільних дій, спрямованих на посилення безпеки в регіоні Чорного моря.

Віце-прем'єр поінформував Альянс про готовність України збільшити свій внесок у проведення операцій під керівництвом НАТО та повідомив про розробку проекту нової Стратегії національної безпеки України. Україна має намір представити цей документ союзникам з метою отримання відповідних рекомендацій і пропозицій.

Під час зустрічей сторони також домовилися щодо продовження практики спільної військової підготовки, включно зі стажуванням військовослужбовців ВМС ЗСУ на кораблях ВМС держав-членів НАТО.

Сторони також обговорили питання підготовки візиту Північноатлантичної ради НАТО в Україну наприкінці жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: