fbpx
Сьогодні
16:18 10 Вер 2019

"Слуга народу" і "Голос" планують створити слідчу комісію проти NewsOne, ZIK і "112 Україна"

Фото: Главком

Депутати з фракцій "Слуги народу" і "Голоси" пропонують створити Тимчасову слідчу комісію, щоб розслідувати обставини зміни власника телеканалів NewsOne, 112 і ZIK, а також їх "проросійську спрямованість".

Про це заявив один з лідерів партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадим Рабінович в Facebook. Крім того, видання "Страна.uа" опублікувало відповідний документ.

Рабінович

"Слуги народу і Голос подали бумагу про створення слідчої комісії з розслідування "проросійської спрямованості" каналів NewsOne, 112 і ZIK – ось вам і ланцюжок: обстріл каналу з гранатомета, незаконне засідання Нацради і ось тепер…" – написав він.

У проекті постанови Верховної Ради, який опинився в розпорядженні "Страни" сказано про те, що Тимчасова слідча комісія Ради створюється для проведення розслідування інформації про дотримання вимог закону під час зміни власників інформаційних телеканалів і забезпечення протидії інформаційному впливу РФ.

Її метою визначено "недопущення монополізації у сфері інформаційного ринку та ринку телевізійного мовлення, обмеження впливу РФ на інформаційний простір та протидії загрозам національної безпеки".

Комісія повинна перевірити обставини придбання, джерел оплати під час зміни власників телеканалів, а також вироблений каналами контент і участь у можливих "інформаційних операціях, спрямованих на підрив обороноздатності держави".

Передбачається, що головою комісії повинна стати нардеп з фракції "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк (в минулому – журналіст телеканалу Коломойського 1+1), її заступником – нардеп з фракції "Голос" Олександра Устінова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: