fbpx
Сьогодні
18:26 09 Вер 2019

У метрополітені розповіли, за що можуть вилучити картку киянина

У Києві працівники метрополітену можуть вилучати картки киянина, якщо за ними до підземки проходитимуть сторонні особи.

Про це повідомила прес-служба Київського метрополітену у Facebook.

Зазначається, що у рамках перевірок документів для пільгового проїзду у столичному метрополітені, фахівці підземки виявили неодноразові порушення. Зокрема картки киянина передавались власниками іншим особам для здійснення проходу, що є порушенням законодавства.

Наразі користуватися підземкою безкоштовно може 31 категорія пільговиків, а це 25% пасажирів.

"Норми передбачають використання оригіналу передбаченого документа власником, якщо пільга загальноукраїнська, та картки киянина, якщо пільга надана містом", – йдеться у повідомленні.

Передача документів чи Карток киянина стороннім особам, які не мають пільги, є порушенням. При виявлені таких випадків відповідна картка блокується на певний час і власник оплачує проїзд на загальних підставах.

"Закликаємо пасажирів пільгових категорій відповідально ставитись до використання права безкоштовного проїзду. Також просимо батьків перевіряти у школярів столиці наявність дійсного учнівського квитка для уникнення непорозумінь. Нагадуємо, що за відсутності документа проїзд оплачується за встановленим тарифом", – зазначили у метро.

Нагадаємо, що раніше низка станцій Київського метрополітену відмовилася від продажу і поповнення карт метро. зокрема, від карток метро відмовилися на станціях "Хрещатик", "Театральна", "Майдан Незалежності", "Академмістечко" "Лісова" (вихід до ТЦ "Даринок"), "Арсенальна", "Теремки", "Сирець", "Почайна" та "Площа Льва Толстого".

У цих касах можна придбати і поповнити електронний квиток Kyiv Smart Card, однак можна буде використовувати раніше записані поїздки на безконтактну картку. До 30 жовтня планується повністю вивести з обігу жетони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: