fbpx
Сьогодні
11:37 09 Вер 2019

У "Голосі" хочуть ліквідувати деякі підрозділи СБУ

Фракція "Голос" підготувала законопроект, котрий ліквідує деякі спецоргани СБУ, які фігурували у корумпованих скандалах.

Про це заявили у прес-службі партії.

"Фракція "Голосу" у Верховній Раді подала законопроект №2090, яким має розпочатись реформа спеціальних органів України. Він передбачає, зокрема, скорочення невластивих функцій Служби безпеки України у сфері боротьби з корупцією, організованою злочинністю та контррозвідувального захисту економіки держави, а також ліквідацію відповідних підрозділів СБУ", – йдеться у повідомленні.

Автори законопроекту пояснюють: певні підрозділи неодноразово фігурували в центрі корупційних скандалів, а їх функціональні обов'язки дублюють аналогічні функції Державного бюро розслідувань України, Національного антикорупційного бюро України, а також Національної поліції України та Державної фіскальної служби України.

Зайві повноваження, на думку авторів законопроекту, дозволяють посадовцям і оперативним співробітникам СБУ зловживати оперативними та контррозвідувальними заходами: "прослушкою", агентурою та залученням до спецоперацій.

"В Україні наразі існує дві Служби безпеки України, або в самій службі існує два крила — ті, хто воюють з терористами й російськими окупантами, проводять спецоперації, і ті, хто заробляє і "кошмарить" бізнес.  Ми пропонуємо забрати в СБУ невластиві цьому органу функції і, навпаки, перерозподілити ці кошти на тих, хто протидіє російським окупантам. Такий крок — це не лише "очистка" СБУ від тих, хто заробляє, зловживаючи службовим становищем, а також підтримка тих офіцерів, які захищають територіальну цілісність країни", — стверджує Роман Костенко, народний депутат від фракції "Голосу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: