fbpx
Сьогодні
21:50 09 Вер 2019

"АрселорМіттал Кривий Ріг" після візитів СБУ виводить валюту з України

Понад 95% акцій "АрселорМіттал Кривий Ріг" володіє німецька ArcelorMittal Duisburg Beteiligungsgeselschaft mbH, тому в разі запланованої виплати дивідендів більш як 95% із них будуть виведені за кордон.

Про це повідомляє Financial Сlub.

"За даними YouControl, на 1 липня 2019 року компанія ArcelorMittal Duisburg Beteiligungsgeselschaft mbH (Німеччина) володіла 95,1283% акцій "АрселорМіттал Кривий Ріг". Таким чином, понад 95% виплачених дивідендів будуть виведені за кордон", – зазначається у повідомленні.

Традиційно компанії ухвалюють рішення про виплату дивідендів на щорічних зборах акціонерів у квітні-травні. Прибуток заводу за 2018 рік становив 9,509 млрд грн, а нерозподілений (за всі останні роки) – 42,489 млрд грн.

Але у квітні 2019 року акціонери "АрселорМіттал Кривий Ріг" вирішили не виплачувати дивіденди, а свій річний прибуток направити на розвиток виробництва.

У ліквідованій ДФС навіть заявили про 9 млрд грн податкових претензій до компанії, хоча в ДПС сказали, що фінальна сума донарахувань ще не затверджена.

Після цього компанія анонсувала виплату дивідендів на 10,845 млрд грн (еквівалентно 433 млн дол). При цьому наголошується, що зараз акціонерам навіть вигідніше отримати дивіденди, ніж навесні, оскільки на початку травня ця гривнева сума була еквівалентна 409 млн дол.

Нагадаємо, Зеленський звинуватив АрселорМіттал у зростанні онкозахворювань у рідному місті.

Дивіться фільм "Рубрики" Кривий Ріг: місто в заводському диму і люди, яким набридло задихатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: