fbpx
Сьогодні
22:05 12 Лип 2019

Зеленський звинуватив АрселорМіттал у зростанні онкозахворювань у рідному місті

Фото АПУ

Президент України Володимир Зеленський розкритикував найбільший в Україні гірничо-металургійний комбінат АрселорМіттал Кривий Ріг через екологічні проблеми в регіоні.

Під час наради з питань екологічної ситуації у Кривому Розі Зеленський звернувся до представників підприємства стосовно реалізації зобов'язань з поліпшення екологічної ситуації в регіоні і зменшення шкоди місцевому населенню.

За словами Зеленського, підприємства дуже часто домагаються відтермінування виконання тих чи інших екологічних зобов'язань, що призводить до збільшення випадків онкологічних захворювань серед місцевого населення.

«Чому через це мають страждати люди? Я не розумію. Я розумію, що податки й таке інше, але скільки коштує людське життя? Чи варте воно всіх тих податків? Чому кількість ракових захворювань у Кривому Розі має залежати від ваших стратегічних планів?», — запитав Зеленський.

За його словами, за останні 5 років у Кривому Розі в середньому з'явилося плюс 25 тис. людей, які захворіли на онкозахворювання в тому чи іншому вигляді.

Зі свого боку представник АрселорМіттал запевнив, що компанія працює над поліпшенням екологічної ситуації, зокрема, у найближчі п'ять років планується інвестувати значні суми у виробництво, що також стане внеском у природоохоронні заходи.

Заступник генерального директора підприємства Олександр Іванов розповів, що за 13 років після зміни власника підприємство скоротило на 48% викиди в атмосферу: з 403 тис. тонн до 208 тис. тонн, скиди зливових і стічних вод скоротилися на 80%.

Зеленський закликав надати адресну фінансову підтримку тим людям, які постраждали через шкідливі викиди в атмосферу.

Дивіться фільм проекту Екорубрика про Кривий Ріг:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: