fbpx
Сьогодні
17:20 01 Вер 2019

До Київського військового ліцею імені Івана Богуна вперше за всю історію вступили 20 дівчат

Фото АрміяINFORM

Цього року на навчання до Київського військового ліцею імені Івана Богуна дівчат набрали вперше за всю історію існування славнозвісного навчального закладу. 20 майбутніх військовослужбовиць одягнули однострої, відмовилися від комфортного цивільного життя в рідних містах, косметики й інших улюблених речей і роблять свої перші, ще не зовсім упевнені кроки на плацу військового ліцею.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяINFORM.

дівчата ліцей Богуна

Фото АрміяINFORM

Командир взводу дівчат-ліцеїсток молодший лейтенант Юлія Микитенко – бойовий офіцер. У перший же день Юлія забрала в дівчат усе зайве, лишила тільки мило, шампунь, зубні пасту та щітку, бритву і фен. Доглянуті нігті – так, але без кольорового лаку. Зачіска строга, як у командира – охайно зібране в пучок волосся.

дівчата ліцей Богуна

Фото АрміяINFORM

Вступні випробовування і психологічний тест пройшли далеко не всі охочі. До відбору вихованців військового навчального закладу керівний склад ставиться з великою відповідальністю, детально аналізуючи кожного претендента згідно з усіма критеріями відбору до навчального закладу МОУ.

Дівчата, як і хлопці, з першого дня навчання у ліцеї почали заступати в наряди, інакше кажучи, здійснюють чергування. Щоправда, для них ці чергування –  денні, а не добові, як у юнаків. Тобто щодня дві дівчини прибирають уранці одну годину та підтримують порядок у спальному приміщенні після відбою. Начальник військового ліцею імені Івана Богуна Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук дав розпорядження, щоб жодна з дівчат не пропускала навчальну програму через наряди.

дівчата ліцей Богуна

Фото АрміяINFORM

З 1 вересня дівчата житимуть за таким розпорядком: підйом о 7:00, далі півгодини ранкової зарядки, 20 хвилин, щоб привести себе в порядок. О 7:50 стройовий огляд. 25 хвилин на сніданок. Уже о 8:40 перший урок. Навчання  триватиме до 14:30. Затим обід, а до 17:45 вільний час. Після релаксу 3 години самопідготовки (підготовка уроків на наступний навчальний день). Аж потім приємне – вечеря. День завершується шикуванням, вечірньою прогулянкою, звісно ж територією ліцею, вечірня перевірка та відбій о 22:00. Нині поки ще не почалося навчання після сніданку до 17:00 – стройова підготовка.

Військовий ліцей було засновано 1943 року у м. Чугуєві (Харківська обл.) як Харківське Суворовське військове училище. У 1947 році передислоковано до Києва і перейменовано у Київське Суворовське військове училище (КСВУ). Постановою Кабінету міністрів України від 19 серпня 1992 року на базі КСВУ утворено Київський військовий ліцей. У 1998 році ліцею присвоєно ім'я козацького провідника Івана Богуна.

Раніше повідомлялося, що в Одесі вперше серед курсантів військово-морських вишів склали присягу дівчата.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: