fbpx
Сьогодні
09:58 28 Сер 2019

Коломойський прирівняв Україну до революційної Росії 1917 року

Олігарх Ігор Коломойський вважає, що Україна зараз знаходиться  у тому ж положенні, що і землі колишньої Російської імперії у період із листопаду 1917 року до березня 1918 року.

Таке переконання він висловив у інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Нещодавно була дискусія з одним чоловіком і він каже: "Ми знаходимося по історичної аналогії між лютим і жовтнем 17-го року". А я кажу: "Ні. Жовтень вже відбувся, тільки Установчі збори не розігнали силою, тому що більшовики отримали більшість в Раді". Тобто де ми? У нас зараз період як після листопада 17-го і перед квітнем 18-го. А в квітні 1918-го почався червоний терор ", – розмірковує Коломойський і підкреслює, що він, як і багато інших, перебільшує наводячи вже такі прямі аналогії.

"Коли розганяли Установчі збори 100 років тому, ніхто не думав, що через півроку буде червоний терор. Цей новий парламент – це є матрос Желєзняков. Просто трохи перетасували колоду. Якщо пам'ятаєте історію жовтневого перевороту – Тимчасовий уряд прийшло в лютому і призначили вибори, Установчі збори мали бути в листопаді-грудні, вибори пройшли, більшовики взяли менше 10%, а потім відбулися Установчі збори, куди прийшов матрос Желєзняков і сказав: "Ідіть всі нах, караул втомився". Вони захопили всю владу – і потім почалася диктатура", – твердить Коломойський.

Крім нового параламенту із монобільшістю "Слуги народу", Коломойський також охрестив "матросом Железняковим, підкріпленим голосами виборців" президента України Володимира Зеленського.

На питання журналіста, чи не може початися "червоний терор" проти олігархів, Коломойський відповів:

"Червоний терор" не почався б, якби були інші швидкі способи швидко змінити соціальну нерівність і перерозподілити фінансові потоки на користь держави. Ось як бути з Ахметовим і рентою? Якщо піти нормальним шляхом, підвищити ренту, то все буде нормально, якщо ні, то доведеться нам згадати 17-й рік", – твердить Коломойський.

Він також заявляє, що готовий піти на підвищення ренти, бо "платити за сировину (що добувають, – ред.) мають всі".

Нагадаємо, у рейтингу топ-100 найвпливовіших людей України за версією журналу НВ, Ігор Коломойський займає 4 позицію, поступаючись лиш Зеленському, Богдану та Ахметову.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: