fbpx
Сьогодні
19:12 20 Сер 2019

Супрун розповіла, що в Україні запрацює лінія з питань запобігання суїцидів для ветеранів

До кінця 2019 року лінія з питань запобігання суїцидів розпочне свою роботу з допомоги саме ветеранам. Її запуск вже на фінішній прямій.

Про це повідомила очільниця МОЗ Уляна Супрун у Facebook.

Зазначається, що набір фахівців до команди ще продовжується. В ній працюватимуть близько 40 людей. Вже найближчим часом для них заплановані перші тренінги від канадської організації Living Works. Після цього з міжнародними експертами зі США. Після закінчення навчань лінія розпочне повноцінно працювати.

Рятувати життя. Це основна місія першої національної лінії з питань запобігання суїцидів та профілактики психічного…

Posted by Уляна Супрун on Tuesday, August 20, 2019

"Процес створення Lifeline Ukraine від ідеї до сьогоднішнього етапу тривав близько 2,5 роки. Події Революції Гідності, а згодом і початок російсько-української війни закріпили потребу в якісній і своєчасній психологічній допомозі та підтримці. В цей час стало чітко зрозуміло, що багато українців, зокрема ветеранів, перебувають у стані постійного емоційного напруження. І В Україні зараз понад 390 тисяч ветеранів, які потенційно можуть потребувати допомоги та підтримки", – розповіла Супрун.

Українська Lifeline працюватиме 24/7/ 365 днів на рік за номером 7333.

З колишніх ветеранів також складатиметься команда фахівців. Це допоможе реалізувати допомогу за однією з найкращих міжнародних практик "Peer-to-Peer", тобто Рівний-Рівному.

З часом лінія розвиватиметься і займатиметься допомогою для всіх українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: