fbpx
Сьогодні
18:40 19 Сер 2019

У ГПУ розповіли, як Богдан відволікав журналістів і навіщо це було потрібно

Фото РБК-Україна

Заява про звільнення голови Офісу президента Андрія Богдана була спробою відволікти увагу журналістів від оприлюднених плівок щодо Окружного адміністративного суду Києва.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Цензор.НЕТ.

«Найрезонанснішою і найважливішою справою, яка має ефект ядерної бомби в українській політиці і судочинстві, були плівки по ОАСК. Для того, щоби це сильно не обговорювали, вас поманили на дорогу нібито відставки Богдана», — заявив очільник ГПУ.

Водночас, на запитання чи фігурує Богдан у цих записах, Луценко заявив, що йому, а також керівнику управління спецрозслідувань Сергію Горбатюку та директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику оголосили підписку про нерозголошення.

«Я би це назвав «плівками Мельниченка», але не під диваном в АП, а в суді. Ми розуміємо, що "плівки Мельниченка" – це страшне обвинувачення тій системі влади, яка була при Кучмі. Але юридично з неї мало що можна отримати. Принаймні без записуючого пристрою і певних показань, певних фігурантів. Так і тут», — додав генпрокурор.

Нагадаємо, 1 серпня у ЗМІ з'явилася інформація, що Андрій Богдан написав заяву про звільнення з посади голови Офісу президента за власним бажанням.

Пізніше Зеленський спростував цю інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: