fbpx
Сьогодні
13:31 14 Сер 2019

Зеленський може відвідати у жовтні Країну Вранішнього Сонця

Президент Володимир Зеленський може відвідати Японію в жовтні для участі у церемонії оголошення імператором країни Нарухіто щодо його сходження на престол. Під час поїздки він також може зустрітися з прем'єром Шіндзо Абе.

Про це пише Укрінформ з посиланням на японське інформагентство Jiji.

Як зазначається у матеріалі інформагентства, прем'єр-міністр Японії має бажання підтримати "шанси на мир" на сході України, про які заявляє Зеленський. Для Токіо прогрес у врегулюванні на Донбасі дасть змогу скасувати японські санкції проти Росії, пов'язані з "українськими кризами". Адже сам Абе прагне розв'язати з Росією територіальний спір на Північних територіях.

У статті також припускається, що можливими темами обговорення будуть обмін інформацією щодо Чорнобильської АЕС та АЕС у Фукусімі після аварій, а також військове співробітництво між Україною та Японією тощо.

У публікації нагадується, що останній візит Президента України до Японії відбувся у квітні 2016 року, а остання зустріч на рівні лідерів двох держав – у вересні 2016 року під час Генеральної асамблеї ООН. Jiji пропускає, що у жовтні цього року Зеленський може відвідати не лише Токіо, а й Кіото, місто-побратим Києва.

Нагадаємо, Нарухіто став 126 імператором Японії у квітні цього року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: