fbpx
Сьогодні
19:53 30 Кві 2019

В Японії новий імператор офіційно вступив на престол

Спадковий принц Нарухіто став новим імператором Японії у відповідності з прийнятим законом про зречення його батька — Акіхіто.

Це сталося о 00:00 1 травня за токійським часом — о 18:00 30 квітня за київським, передає Kyodo News.

125-й японський імператор Акіхіто вирішив зректися престолу та передати владу своєму старшому синові — принцу Нарухіто.

Він стане першим за 200 років імператором, який залишає престол за власним бажанням.

Одночасно в Японії почався перший рік ери "Рейва" ("Прекрасної гармонії"), як іменується епоха правління нового монарха.

Нарухіто став 126-м імператором Японії. Правляча династія не переривається в країні протягом 15 століть. Його батько Акіхіто перебував на троні 30 років (коронований в 1989 році).

Нарухіто – онук імператора Хірохіто, при якому Японія вступила у Другу світову війну. Хірохіто займав трон протягом 62 років. Після капітуляції Японії американський генерал Дуглас Макартур виступив ініціатором збереження монархії, так як вона могла послужити згуртуванню нації. За Конституцією 1947 року імператор Японії став символом держави і єдності народу, у нього тільки представницькі функції.

Новий імператор народився в Токіо 1 лютого 1960 року. Він стане першою людиною на Хризантемовому троні, яка народилася після Другої світової війни. "Хоча я народився після війни і не зазнав її, думаю сьогодні, коли пам'ять про неї починає стиратися, важливо звернутися назад і передати правильно трагічний досвід війни", – заявляв наслідний принц у 2015 році.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: