fbpx
Сьогодні
19:04 14 Сер 2019

У Зеленського закликали відмовитися від енергомосту Україна-ЄС

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус звернувся до уряду з проханням припинити процес реалізації проекту енергетичного мосту Україна-ЄС.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Минулого тижня міністр енергетики підписав наказ, згідно з яким один блок Хмельницької АЕС виводиться з української енергетичної системи і передається, по суті, в польську енергосистему. Так ми взагалі залишимося тільки з дорогою вугільною та" зеленою "генерацією. Тому у мене прохання цей процес припинити. В даний час це категорично не можна робити", – сказав він, виступаючи в ході засідання уряду 14 серпня.

У свою чергу міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що головною метою реалізації проекту енергомосту є, в першу чергу, інтеграція української енергетичної системи в європейську. У той же час він зазначив, що до сьогоднішнього дня перебував у відпустці і не підписував минулого тижня жодних документів, в тому числі і наказ по проекту.

Енергоміст Україна-ЄС передбачає організацію видачі потужності з блоку №2 Хмельницької АЕС в енергосистему ЄС, шляхом включення його до складу Бурштинського енергоострова разом з повітряною лінією ХАЕС-Жешув (Польща). Отримувані від експорту електроенергії з цього блоку кошти планується використовувати для фінансування будівництва блоків №3-4 на Хмельницькій АЕС.

Нагадаємо, що "Слуга народу" дає добу іншим партіям на підбір гостей для першого засідання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: