fbpx
Сьогодні
10:46 12 Сер 2019

В Україні відсутні ідеологічні партії, - Корнієнко

Фото Reuters

Голова передвиборчого штабу "Слуги народу" Олександр Корнієнко вважає, що в Україні немає жодної політичної партії, котра має чіткі ідеологічні засади.

Про це він заявив у інтерв'ю РБК-Україна.

"В Україні є велика криза партійності, у нас немає жодної вдалої партії. У нас немає жодної партії в такому європейському, американському сенсі,— тобто як спільноти людей, які постійно взаємодіють, напрацьовують щось, захищають якусь свою позицію", – стверджує Корнієнко та додає, що у країні є лише зачатки цих ідеологічних партій.

Крім ідеологічної складової він звернув увагу на ще одні компоненти, які визначають партію.

"Наявність у статуті партії чітко визначеної ідеології ще не означає, що це партія, тому що це одна з ознак. Ще одна ознака — наявність постійної, активної структури. Такого немає в жодної партії. У нас усі партії живуть від виборів до виборів, і тому суб'єктність політичної партії як учасника політичного процесу в Україні низька. Партії є просто інструментом участі у виборах. Насправді в партій є потенціал бути набагато ширшим інструментом і більше задач виконувати. Наша ідея в тому, щоби збільшувати суб'єктність партій загалом, починаючи із себе", – заявив Корнієнко.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв'ю голова передвиборчого штабу "Слуги народу" сказав, що розмов про коаліцію із "Голосом" немає.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: