fbpx
Сьогодні
23:20 27 Лип 2019

США назвали наступні кроки для нових поставок зброї в Україну

Сполучені Штати Америки відкрили для України можливість придбання оборонного озброєння.

Про це заявив спеціальний представник США в Україні Курт Волкер, передає РБК-Україна.

Волкер наголосив, що вже зараз Україна має змогу купувати військове озброєння у Сполучених Штатів. Також він нагадав про попередні покупки американського озброєння Україною.

"Ми працюємо з Україною якраз завдяки цьому, як і з іншими нашими близькими друзями. В цьому напрямку є процес асигнувань через Конгрес. Завдяки цій процедурі Україні було надано такі оборонні озброєння як Javelin або протиснайперські системи", – зазначив він.

Спецпредставник додав, що Вашингтон надав українському уряду можливість придбати американське оборонне озброєння. Він наголосив, що подальшими кроками процесу поставок є обговорення між урядами та оборонними відомствами.

"Ми також відкрили можливість для України придбати оборонне озброєння, якщо вона хоче купити. Власне, Україна в цьому році внесла зміни у своє законодавство, яке тепер уможливлює закупівлю іноземного військового обладнання. Наступні кроки в цьому процесі – це вже обговорення між урядами. Між Пентагоном та Міністерством оборони України: які є потреби в України і, які системи є в США", – заявив Волкер.

Нагадаємо, Волкер вважає, що російська окупація позбавила населення тимчасово непідконтрольної уряду території Донбасу можливості стати учасниками загального динамічного розвитку України.

Крім того, Волкер прокоментував ймовірність візиту Трампа до України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: