fbpx
Сьогодні
09:00 20 Лип 2019

В Україні настав "день тиші": що не можна робити

Фото radiotrek.rv.ua

В Україні в суботу, 20 липня, настав "день тиші" перед днем голосування на позачергових виборах до Верховної Ради у неділю, 21 липня.

"Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування", – йдеться в ч.2 ст.57 закону про вибори народних депутатів України.

Згідно ч.3. ст.57 закону, передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється, пише "Рубрика".

Водночас забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати в депутати від якої зареєстровані в загальнодержавному окрузі, від імені кандидатів у депутати. Також заборонено поширення агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

За агітацію в "день тиші" або в день виборів Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає штраф від 850 до 1 360 гривень для посадових осіб та від 510 до 850 гривень — для інших громадян.

"Серед демократичних стандартів проведення виборів, зокрема, є і дотримання правила — "Тиша у "день тиші". Закликаємо не порушувати закон!", — раніше зазначили у ЦВК.

В Україні в неділю, 21 липня, відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради.

Як і парламент восьмого скликання, новий склад Верховної Ради оберуть за змішаною системою.

До 5 серпня ЦВК має встановити результати виборів, а до 10 серпня їх мають оприлюднити в офіційній пресі.

До 9 вересня 2019 року включно Рада має зібратися на своє перше засідання.​

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: