fbpx
Сьогодні
19:35 13 Лип 2019

У Зеленського думають над скороченням кількості нардепів

У відповідь на петицію про зменшення кількості народних депутатів у Верховній Раді президент Володимир Зеленський пообіцяв, що це питання розгляне його консультативно-дорадчий орган.

"Склад (Ради – ред.) обумовлений не тільки навантаженням на державний бюджет, а й низкою інших критеріїв, зокрема, чисельністю населення, кількістю виборців, виборчою системою, структурою парламенту. З огляду на зазначене та враховуючи те, що скорочення кількості народних депутатів України має як позитивні, так і негативні наслідки, вирішення питання щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради потребує виваженого, ґрунтовного аналізу та наукового підходу", – йдеться у відповіді Зеленського.

"Беручи до уваги те, що зміна конституційного складу Верховної Ради пов'язана із необхідністю внесення змін до статті 76 Конституції України, вивчення порушеного питання здійснюватиметься Комісією з питань правової реформи. Висловлюю вдячність за звернення з актуальним питанням та пропозицією щодо його вирішення".

Нагадаємо, петиція  №22/053544-еп набрала понад 25 тисяч голосів упродовж місяця. У петиції пропонується для економії коштів і зменшення тягаря для українців, якими є 450 депутатів здійснити зменшення чисельності народних депутатів до 100 осіб.

Зазначимо, склад Ради у кількості 450 депутатів прописаний у ч.1 ст. 76 Конституції України.

21 червня Зеленський указом № 421 створив Комісію з питань правової реформи. Це, офіційно, консультативно-дорадчий орган при президенті. Комісія зокрема вносить пропозиції главі держави щодо змін до Конституції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: