fbpx
Сьогодні
23:28 03 Лип 2019

Суд в окупованому Криму залишив тяжкохворого Бекірова в СІЗО

Фото Anton Naumliuk

Суддя підконтрольного Росії так званого Верховного суду Криму Михайло Соболюк не задовольнив апеляцію захисту і залишив запобіжний захід заарештованому кримськотатарському активісту Едему Бекірову без змін.

Про це повідомив адвокат Олексій Ладін, передає "Крим.Реалії".

"Одне те, що ФСБ підозрює Бекірова у вчиненні тяжкого злочину не може бути підставою для того, щоб утримувати мого підзахисного в катівнях умовах. Тим не менше, суд стандартно проігнорував все те, про що говорив захист. Мені здається, що суду простіше прийняти таке рішення, ніж розбиратися, про що говорять адвокати і сам Бекіров. За фактом, людина кожен день перебуває в тяжких умовах слідчого ізолятора, а Росія не може йому забезпечити хоч якісь умови утримання", – заявив Ладін.

Сам Бекіров під час судового засідання заявив, що "хоче жити", але "це важко" в умовах СІЗО. Він також додав, що справа проти нього сфабрикована співробітниками ФСБ.

Адвокат зазначив, що суд у справі Бекірова розпочався із запізненням на три години. Публічних коментарів сторони обвинувачення за цими заявами Бекірова і його захисту немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: