fbpx
Сьогодні
22:56 25 Чер 2019

Українським морякам в РФ загрожує до 6 років ув'язнення, - адвокат

Фото Hromadske

Російське слідство у справі захоплених неподалік від Керченської протоки російських військових моряків звинувачує їх за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ.

Про це повідомив адвокат у справі українських моряків Айдер Азаматов.

"Слідство ознайомило нас із результатами призначеної раніше експертизи, а також пред'явило звинувачення в остаточній редакції – це ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу Росії (незаконне перетинання державного кордону Росії групою осіб за попередньою змовою – ред.)", – розповів Азаматов.

Санкція за цією статтею передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років.

За словами адвоката, український моряк, мічман Юрій Будзило заявив, що звинувачення абсурдне і провину він не визнає".

"Нагадав слідству, що він військовополонений, і вимагає, щоб до нього та інших моряків застосовували положення Третьої Женевської конвенції. Також він зазначив, що сьогодні останній день, коли Росія повинна виконати рішення Міжнародного трибуналу з морського права", – додав Азаматов.

Інший адвокат у справі Микола Полозов зазначив, що до 9 липня слідство висуне остаточне обвинувачення всім українським морякам.

"Слідчі дії розписані до 9 липня. Поки встигли пред'явити трьом: Євгену Семидоцкому, Богдану Небилиці і Юрію Будзило", – сказав Полозов.

Після висунення остаточного обвинувачення захист і військовополонені моряки перейдуть до стадії ознайомлення з матеріалами справи.

Раніше повідомлялося, що Пєсков заявив, що Росія не буде виконувати рішення трибуналу і відпускати українських моряків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: