fbpx
Сьогодні
21:15 25 Чер 2019

Україна відкликає посла при Раді Європи

Міністерство закордонних справ України відкликає постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулебу.

Про це 25 червня у Facebook повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Призупинення участі в ПАРЄ – цілком логічний крок. Але не назавжди, аби не віддавати РЄ на поталу Росії та її друзям. Куди складніше, власне, з Радою Європи – це наш юридичний і людський обов'язок брати участь у її механізмах захисту прав людини. Хоч арсенал цих механізмів далеко не ідеальний, але важливий. У всьому іншому РЄ втратила нашу довіру, і відновити її буде надзвичайно складно. Із лідера зусиль для захисту прав людини організація перетворилась у простого менеджера, причому такого собі. Тому відкликаємо нашого посла при РЄ для консультацій. Стратегія зрозуміла, тактика теж, але доточимо разом", – написав Клімкін.

Міністр додав, що повернення російської делегації до ПАРЄ – "це радше символіка".

"Дуже неприємна, але символіка. Реальна проблема в тому, що це поштовх до створення нової нормальності у відносинах із РФ. За цю нормальність виступає добра половина, а то й більше європейських країн та політиків. Маємо говорити з ними прямо й відверто – частка відповідальності за занепад Ради Європи лягає на них. Про наслідки для нормандського формату та мінського майданчика я вже неодноразово згадував", – підкреслив він.

Клімкін заявив, що рішення про повернення російської делегації до ПАРЄ "було прийняте до президентських виборів в Україні, воно назрівало і було б ухвалене за будь-якого розвитку політичної ситуації в Україні".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: