fbpx
Сьогодні
22:09 23 Чер 2019

Смерть соратника Гриценка: Князєв відсторонив керівників поліції Вінниччини

Голова Нацполіції Сергій Князєв відсторонив від посад чотирьох керівників ГУНП у Вінницькі області через смерть члена партії "Громадянська позиція" Олександра Комарніцького.

Про це повідомляє Національна поліція.

Відсторонення пов'язане з розслідуванням щодо дій поліцейського у Вінниці, які спричинили смерть однопартійця Анатолія Гриценка по "Громадянській позиції" – Олександра Комарніцького.

Минулого тижня у Вінниці поліція зупинила чоловіка, у якого було виявлено гранату РГД-5 із запалом. Співробітник поліції попросив Комарніцького бути присутнім під час слідчих дій у якості понятого. На що вінничанин відмовився та некоректно висловився. Зав'язався словесний конфлікт, поліцейський застосував фізичну силу, чоловік впав та вдарився головою об асфальт. Співробітник поліції надав першу медичну допомогу та викликав швидку. Потерпілий був госпіталізований, але 23 червня помер не виходячи із коми.

Було призначено службове розслідування. Відтак за розпорядженням голови Національної поліції наказом ГУНП у Вінницькій області було відсторонено від виконання службових обов'язків самого порушника, а також чотирьох керівників поліції Вінниччини.

Зокрема, відсторонені начальник Київського відділення поліції Вінницького відділу, начальник управління кадрового забезпечення ГУНП, заступник начальника Вінницького ВП – начальник ВКП ГУНП та заступник начальника Київського відділення поліції Вінницького відділу поліції – начальник СКП ГУНП.

22 червня, слідчі ДБР оголосили співробітнику поліції Вінницької області про підозру за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України. Йому вручили повістку для прибуття до суду з метою обрання запобіжного заходу. Сьогодні суд обрав поліцейському запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Також наказом Голови Нацполіції готуються документи для звільнення заступника начальника поліції Вінницької області, який відповідає за підготовку особового складу.

Нагадаємо, що член команди "Громадянської позиції" Олександр Комарніцький, якого у Вінниці побили поліцейські, помер після 12-денного перебування у комі.

Раніше Гриценко заявив, що поліцейські жорстоко побили члена "Громадянської позиції".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: