fbpx
Сьогодні
08:58 21 Чер 2019

Ситуація із Тбілісі: протестувальників відтіснили, більше півсотні постраждалих

На світанку 21 червня у Тбілісі після декількох годин сутичок,із  застосуванням сльозогінного газу, гумових куль та водометів силовики завершили операцію з розгону акції протесту, яка розпочалася увечері напередодні, 20 травня. Підрозділи спецназу повернулися до будівлі парламенту.

Про це повідомляє грузинське "Радіо Свобода".

Унаслідок сутичок та розгону мітингу під парламентом Грузії, за даними МОЗ Грузії, постраждали 69 людей. Серед них і силовики, і протестувальники, і журналісти, які висвітлювали протистояння. У МОЗ не уточнили характер травм постраждалих, однак є інформація, що люди постраждали через застосування сльозогінного газу та гумових куль. Частину постраждалих госпіталізували.

Як повідомляється, автомобільний рух по проспекту Руставелі було відновлено, міські служби розчистили територію від сміття. Підрозділи спецназу повернулися до будівлі парламенту. Натомість група мітингувальників наразі зупинилася біля будівлі Тбіліського державного університету на проспекті Чавчавадзе.

Лідер партії "Нова Грузія" Георгій Вашадзе, у відповідь на силовий розгін, заявив, що протестувальники знову зберуться на проспекті Руставелі сьогодні о 19:00.

"Те, що сьогодні зробив уряд, є абсолютно незаконним актом, спрямованим проти народу. О 19:00 ми збираємося на проспекті Руставелі, де ознайомимо громадськість з нашим планом подальших дій. Зараз важливо з'ясувати, хто затриманий, хто знаходиться в лікарні і в якому стані", – сказав Вашадзе.

Нагадаємо, що вчора у Тбілісі опозиція пішла на штурм парламенту через виступ російського депутата Сергія Гаврилова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: