fbpx
Сьогодні
Фото 22:15 20 Чер 2019

У Грузії опозиція пішла на штурм парламенту через виступ російського депутата

Учасники акції протесту в Тбілісі увірвалися в будівлю парламенту Грузії.

Про це повідомляє "Грузія Online".

В Тбілісі і Батумі почалися протестні акції після того, як у грузинському парламенті виступив російський депутат Держдуми Сергій Гаврилов.

Раніше протестувальники закидали пляшками і облили водою депутата Держдуми від КПРФ Сергія Гаврилова.

У Грузії опозиція пішла на штурм парламенту

Він очолював російську делегацію на сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я, проте засідання сесії було перервано через те, що депутат відкрив захід, сидячи в кріслі глави грузинського парламенту.

Учасники акції протесту в Тбілісі увірвалися в будівлю парламенту Грузії. Поліція, оснащена кийками і щитами, намагається зупинити їх вторгнення. Слід зазначити, що поліція не застосовує кийки або інші спецзасоби, намагаючись мирно витіснити учасників акції з території парламенту.

У Грузії опозиція пішла на штурм парламенту

Також опозиція дала правлячій партії термін – 1 годину для відставки трьох високопоставлених чиновників – голови парламенту Іраклія Кобахідзе, глави МВС Георгія Гахарія і глави СГБ Вахтанга Гомелаурі. Після закінчення терміну учасники акції увірвалися на територію парламенту. При цьому глава МВС перебуває з візитом в Баку. Він сказав, що відреагував би на те, що відбувалося напередодні, якби був у країні.

У Грузії опозиція пішла на штурм парламенту

На те, що відбувається, відреагував третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який знаходиться в Україні. Він сказав, що першопричина того, що відбувається – Іванішвілі, який намагається віддати Грузію на відкуп Росії. І те, що відбулося в парламенті, зовсім не "помилка протоколу".

"Іванішвілі за дорученням Росії переслідує багатьох грузинських патріотів, і в кінцевому підсумку, Іванішвілі руйнує Грузію за завданням Росії," – заявив Міхеїл Саакашвілі.

У Грузії опозиція пішла на штурм парламенту

За словами третього президента Грузії, країна тільки фасадно йде на Захід, а насправді здійснюється російський проект.

Опозиціонери також вимагають провести в Грузії позачергові вибори і видворити російських чиновників з Грузії. Зараз консульство РФ беруть в облогу. Перед будівлею консульства Росії зібралися близько 100 мітингувальників, які скандують: "Росія – окупант!".

Нагадаємо, посол України у Грузії влаштував демарш російському депутату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: