fbpx
Сьогодні
14:05 18 Чер 2019

Українці створили бізнес-гру з соціального підприємництва для школярів

Шестеро стипендіатів Центру вивчення демократії створили "Бізне$ходи" – настільну гру з соціального підприємництва для школярів та студентів початкових курсів.

"Попередньо досліджуючи питання соціального підприємництва та середнього класу в Україні, ми побачили, що молодь мінімально зацікавлена в створенні власної справи. Розуміння, що таке соціально відповідальний та екологічний бізнес, на ще нижчому рівні. Ми вирішили змінити ситуацію через гру. Показати молоді, що розвивати бізнес потрібно, а зробити його соціально відповідальним та екологічним можливо", – пояснюють члени команди.

Гра цінна тим, що ознайомлює учасників із ключовими економічними поняттями, логікою ведення бізнесу, конкуренцією, грошово-кредитними та трудовими відносинами, тощо. Логіка гри побудована таким чином, що кожному гравцю важливо бути екологічно та соціально "дружнім", що формує зовсім інші цінності та бізнесові установки у нового покоління.

Українці створили бізнес-гру з соціального підприємництва для школярів

Над розробкою та втіленням ідеї шестеро членів команди працювали півроку. Бюджет та строки виконання визначались Центром вивчення демократії, адже розробка гри була практичною частиною участі в навчальній програмі.

"На кожній із сесій та в міжсесійний період ми займались продумуванням деталей, тестували й вдосконалювали кожен крок, допоки не дійшли до того, що є зараз", – пояснюють творці гри.

Українці створили бізнес-гру з соціального підприємництва для школярів

Гра розрахована на 1-2 години та максимум 5 гравців. Школярі можуть грати самостійно або з ментором, який зможе пояснити логіку економічних процесів та терміни. Автори вже провели декілька ігор із дітьми в Харкові (в Обласному дитячому туберкульозному клінічному санаторії) та Києві (в центрі "Наші діти" та школі "Агенти змін. Діти".

Вони впевнені, що гра буде цікавою не тільки для дітей, але й для дорослих. "Бізне$ходи" можна використовувати як практичне завдання на уроках чи парах, або ж просто для розваг замість вже звичної "Монополії".

Наразі, всі необхідні матеріали для проведення гри "Бізне$ходи" можна безкоштовно завантажити за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: