fbpx
Сьогодні
09:37 17 Чер 2019

Бойовики розгорнули інформаційну кампанію спрямовану на дискредитацію ЗСУ перед "Мінськом", - штаб

19 червня у Мінську заплановано проведення чергового засідання тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. Російська окупаційна адміністрація ОРДЛО, усвідомлюючи наближення цієї важливої дати, розгорнула інформаційну кампанію спрямовану на дискредитацію підрозділів операції Об'єднаних сил.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС у Фейсбуці.

"Російська окупаційна адміністрація ОРДЛО та представники російських окупаційних підрозділів через власні джерела масової пропаганди відкрито публікують «фейкові» новини про ніби то підготовку українськими військами провокативних обстрілів власних позицій та мирних населених пунктів. Вважаємо за необхідне підкреслити, що за останній тиждень відбулась ескалація застосування ворогом видів озброєнь заборонених Мінськими угодами," – говориться у повідомленні.

Водночас, у Штабі заявили, що усі порушення російської сторони відображені у офіційних звітах СММ ОБСЄ та ретельно задокументовані українською стороною СЦКК. "Особливо кричущим випадком став обстріл зі сторони окупованого Донецька із застосуванням самохідних гаубиць 2С1 населеного пункту Мар'їнка, під час якого постраждало п'ять мирних мешканців", – нагадують у Штабі.

"Мета особового складу ООС – гарантувати безпеку та зберегти життя українців по обидва боки лінії розмежування, відновити територіальну цілісність та суверенітет України. Командування операції Об'єднаних сил та підпорядкований особовий склад виконуватиме цю місію керуючись нормами українського законодавства та міжнародного гуманітарного права," – підкреслюють у повідомленні на кінець.

Нагадаємо, що за минулу добу ворог 30 разів порушував режим припинення вогню.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: