fbpx
Сьогодні
17:01 29 Тра 2019

На Донеччині з’явиться сміттєсортувальна лінія за $1 млн

У Лимані на Донеччині збудують сміттєсортувальну лінію вартістю 1 мільйон доларів. Громада отримає її за проектом USAID "Економічна підтримка Східної України".

Меморандум про співпрацю між громадою та представниками проекту USA ID підписали у Лимані 20 травня, повідомляє Бізнес-Схід з посиланням на прес-службу Лиманської об'єднаної територіальної громади.

Проектом передбачено будівництво сортувальної лінії для обслуговування полігону твердих побутових відходів (ТПВ) за межами населених пунктів на території Лиманської громади.

"Сьогодні роботи з будування сміттєсортувальної лінії ми оцінюємо у мільйон доларів. Окрім фінансової, проект USAID надасть технічну допомогу в розробці проектно-кошторисної документації та здійсненні ремонтно-будівельних робіт", – сказав керівник проекту USAID "Економічна підтримка Східної України" Майкл Піллсбері.

Зараз сміття у Лиманській громаді вивозять на полігон, який експлуатується з 1970-х років, його буде закрито. Під новий полігон та сортувальну лінію депутати ще раніше виділили 8,5 га землі, але новий полігон так і не збудували. За два тижні у Лимані планують розпочати підготовчі проектні роботи.

"За два тижні приїдуть проектанти з Вашингтона, які мають оглянути ділянку, узгодити деталі цієї сміттєсортувальної лінії, – розповіла заступниця Лиманського міського голови Олена Муравльова. – На цій лінії працюватимуть 15 людей. Зараз розробляється детальний план території, також ми ведемо роботу, аби знати завантаження лінії, для цього укладаємо договори з жителями на вивезення сміття".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: