fbpx
Сьогодні
Видео 16:01 27 Тра 2019

У Львові вимагають відставки Садового: під міською радою розбили намети та плакати

У Львові під міською радою розбили намети та встановили плакати. Мітингувальники вимагають відставки мера Львова Андрія Садового.

Про це повідомляє журналіст в ефірі "112 Україна".

Під стінами ради зібралися представники різних громадських організацій, мітингує кілька десятків людей. Учасники мітингу запевняють, що акція безстрокова і вони планують встановити польову кухню та залишитися на ніч.

Деякі місцеві депутати зареєстрували 5 ухвал про дострокове припинення повноважень міського голови. У кожній ухвалі вказані різні причини.

Голова фракції БПП у Львівській міськраді Петро Адамик заявив, що мітинг не пов'язаний з ухвалами. Він переконаний, що депутати хочуть відставки мера через його бездіяльність та відсутність на роботі з минулого літа.

"Ми цією ухвалою спонукаємо його визначитися, чи він залишається міським головою, чи він далі займається великою українською політикою і йде на вибори, тепер вже у ВРУ. На сьогоднішній день у місті системно не вирішується багато питань, які стосуються багатьох аспектів міської господарки. Паралельно з тим ми всупереч рішенню Ради проплачуємо борги ЛАЗу, колишньому власнику, пану Чуркіну, російському олігарху, кинувши тим самим державу на податки, людей, працівників ЛАЗу на заробітну платню. Паралельно у нас крадуть майно на сотні мільйонів грн", – сказав Петро Адамик.

Він зазначив, що також буде голосувати за відставку мера. При цьому на депутатів обіцяють не давити, бо вони самі повинні дати оцінку відсутності міського голови та відсутності його управлінських рішень. Адамик заявив, що ухвала потрапить на сесію і рішення приймуть, якщо за неї проголосує 44 депутати.

Нагадаємо, Андрій Садовий повідомив, що буде балотуватися до Верховної Ради і боротиметься за посаду прем'єр-міністра. Чинний мер Львова також заявив, що у виборчому списку "Самопомічі" на парламентських виборах буде 70-80% нових осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: