fbpx
Сьогодні
20:32 27 Тра 2019

Глава РПЦ у Раді Європи поскаржився на Україну

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив про задоволення результатами зустрічей з представниками Ради Європи в Страсбурзі, присвячених ситуації з Українською православною церквою (УПЦ).

Про це заявив предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирило журналістам після візиту в Страсбург, передає ТАСС.

"Ми дуже відкрито і, я б сказав, доброзичливо обговорили всі ці питання… Все те, що відбувалося з Українською православною церквою, і навіть не з церквою як інституцією, а з простими вірянами, яких виганяли з храмів, обрушували на них фізичне насильство – все це не казки, не фантазія, все це відображено на відео, відображено у відповідних матеріалах… все це не може не хвилювати нормальної людини, тим більше людей, відповідальних в Європі за права людини і релігійні свободи", – зазначив він, підбиваючи підсумки свого візиту в Страсбург.

Уточнено, що раніше патріарх зустрівся з комісаром з прав людини Ради Європи Дунею Міятович, на якій вона повідомила, що найближчим часом прибуде в Україну для моніторингу міжрелігійної ситуації в країні.

У РПЦ заявили, що при Зеленському Порошенка можуть посадити у в'язницю.

«Я думаю, що Зеленський, судячи з того, як він вів свою передвиборчу кампанію, це людина розумна і людина, яка не буде рухатися у фарватері політики Порошенка. І я думаю, що багато з того, що робив Порошенко, буде переглянуто. Я не виключаю, що деякі діячі його (Порошенка — ред.) команди, а може бути, і він сам, опиняться на лаві підсудних за ті беззаконня, які вчинили», — заявив митрополит Іларіон, закликавши нову українську владу не підтримувати політику Порошенко щодо «дискримінації російської мови».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: