fbpx
Сьогодні
23:27 25 Тра 2019

Стали відомі переможці Каннського кінофестивалю 2019

Фото Reuters

"Золоту пальмову гілку" 72-го Каннського фестивалю отримав фільм "Паразит" південнокорейського режисера Пон Джун-Хо.

Стрічка, знята корейською мовою, порушує класові та сімейні проблеми, повідомляє BBC.

Пон Джун Хо став першим представником Кореї, який отримав цей престижний приз в Каннах.

Гран-прі фестивалю дістав фільм "Атлантика" (Atlantics). Режисерка фільму Маті Діоп стала першою жінкою африканського походження, яка взяла участь в кіноконкурсі в Каннах. Головну роль у фільмі виконує Маме Сане. Вона грає молоду жінку в столиці Сенегалу Дакарі, чий коханець біжить морем до Європи в пошуках кращого життя.

Нагороду за найкращий сценарій отримала Селін Скіамма за фільм "Портрет Леді у Вогні". Премія за кращу жіночу роль дісталась британській актрисі Емілі Бічем за фільм "Маленький Джо".

Відзнаку за найкращу чоловічу роль отримав Антоніо Бандерас за фільм Педро Альмодовара "Біль і слава". Нагороду за найкращу режисерську роботу отримали брати Жан-П'єр і Люк Дарденн за бельгійсько-французький фільм "Молодий Ахмед".

Приз журі розділили картини "Відторгнуті" та "Бакурау". Почесну "Золоту пальмову гілку" раніше присудили легендарному французькому актору Алену Делону.

Найбільша увага у Каннах була прикута до Квентіна Тарантіно, який встиг до фестивалю закінчити стрічку "Якось у Голлівуді", але вона нагород не отримала.

Ще раніше у програмі фестивалю "Особливий погляд", де змагався український фільм "Додому", переможцем стала бразильська стрічка "Невидиме життя". У цій же програмі приз журі отримала європейська картина "Сонце ніколи не заходить", а приз за найкращу режисуру отримав російський фільм "Дилда".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: