fbpx
Сьогодні
21:09 24 Тра 2019

Гройсман очолить власну партію і піде на вибори

Фото Reuters

На дострокових парламентських виборах прем'єр-міністр Володимир Гройсман очолить власну партію.

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, передає РБК-Україна.

"Я прийняв рішення про те, що я буду йти в український парламент. Я хочу створити політичну силу без об'єднань. Я її очолю. Хочу сформувати команду молодих людей, які мають досвід і чітко розуміють, що потрібно державі. Ця політична сила буде називатися "Українська стратегія". Наша стратегія – це сильна Україна і заможні громадяни", – заявив Гройсман.

Нагадаємо, що група народних депутатів з фракції "Народний фронт" внесли до Конституційного суду України подання щодо відповідності основному закону указу президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів" від 21 травня 2019 року.

Про це повідомив журналістам у п'ятницю перший заступник голови фракції Андрій Тетерук.

Він стверджує, що коаліція фракцій "Європейська Україна" у Верховній Раді була створена у відповідності з законодавством і припинила своє існування 17 травня 2019 року, коли було оголошено про вихід фракції "Народного фронту" з коаліції. На думку депутатів цієї фракції, саме з цього дня почався відлік 30-денного строку для формування нової коаліції в парламенті.

Депутати просили Конституційний Суд розглянути їхнє подання упродовж двох місяців, тобто "в найкоротші терміни", щоб "суспільство отримало відповідь".

Нагадаємо, що до 15 липня українці можуть змінити місця голосування на дострокових виборах в Раду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: