fbpx
Сьогодні
18:00 24 Тра 2019

Дострокові вибори в Раду: до 15 липня українці можуть змінити місця голосування

Фото Reuters

В Україні стартував процес тимчасової зміни місця голосування на позачергових виборах Верховної Ради.

Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

"Сьогодні розпочався виборчий процес з позачергових виборів народних депутатів України. Так само і стартує процес тимчасової зміни місця голосування", – наголошує вона.

За словами Сліпачук, кожен охочий скористатися своїм правом проголосувати на позачергових виборах 21 липня повинен подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців і тимчасово змінити місце голосування. Зробити це можна до 15 липня, включно.

Для виборців, чия виборча адреса знаходиться на тимчасово окупованій території достатньо лише паспорту з відповідною реєстрацією.

Для всіх інших доведеться додати підтверджуючі документи, що ви дійсно будете в день голосування в тому місці, де хочете проголосувати.

Більше інформації про те, як змінити місце голосування, а головне перевірити себе у Держреєстрі можна дізнатися за посиланням.

За змішаною системою під час голосування виборець отримає два бюлетені – для голосування загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчому окрузі.

Якщо виборець перебуватиме за межами свого округу, він зможе проголосувати лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія назвала суми застав на виборах Верховної Ради.

Партія, яка висунула виборчий список кандидатів у загальнодержавному окрузі, повинна внести 4,173 мільйона гривень.

Сума застави для кандидатів на одномандатному окрузі становить 41,73 тисячі гривень.

Раніше голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що за діючою процедурою системи закупівель ЦВК не встигне роздрукувати бюлетені та підготувати виборчий процес.

Нагадаємо, 21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання і призначення дострокових виборів.Вони відбудуться 21 липня.

Підставою для розпуску було зазначено відсутність коаліції у Верховній Раді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: