fbpx
Сьогодні
14:30 21 Тра 2019

Зеленський та Богдан розповіли офіційні причини розпуску Верховної Ради

Фото АПУ

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з лідерами фракцій і заявив, що головним аргументом для розпуску Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Крім цього, на зустрічі піднімали питання звільнення українців з російського полону. Володимир Зеленський запропонував провести окрему розмову з представниками команди Порошенка з цього питання.

"Головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції – 4%. Це – оцінка роботи парламенту і найвагоміший аргумент для припинення його повноважень. Я, як гарант Конституції, зобов'язаний гарантувати права громадян України. Юридична підстава для розпуску – з 2016 року не існувало коаліції", – заявив Зеленський.

Радник президента з юридичних питань Андрій Богдан розповів, що Президент Володимир Зеленський в своєму указі про розпуск парламенту буде опиратися на норми Конституції, передає УП.

"Пункт перший статті 90 (Конституції України – ред.) – це відсутність коаліції у Верховній Раді", – сказав він, відповідаючи на питання, яка причина буде вказана в указі президента про розпуск Верховної Ради.

"Указ президента не може ґрунтуватися на будь-яких рішеннях будь-яких суддів. В даному випадку – це буде оцінка правової ситуації, що склалася у Верховній Раді. Цей указ буде ґрунтуватися виключно на Конституції України", – додав Богдан.

Раніше повідомлялося, що вибори можуть відбутися 21 або 28 липня.

Також стало відомо про можливі зміни виборчої системи – скасування мажоритарки і зниження прохідного бар'єру для партій.

Нагадаємо, 20 травня, під час виступу на урочистому засіданні парламенту з нагоди інавгурації новообраного Президента, Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: