fbpx
Сьогодні
12:56 21 Тра 2019

Стало відомо орієнтовну дату дострокових виборів Ради: підсумки консультацій із Зеленським

Фото АПУ

Дострокові парламентські вибори відбудуться, орієнтовано, 21 липня.

Про це народний депутат Олег Ляшко заявив після консультацій із президентом Зеленським та представниками фракцій, передає Еспресо.TV.

Ляшко після консультацій з Зеленським розповів, що  Зеленський пише листа спікеру ВР Парубію для проведення позачергового засідання парламенту для того, аби змінити виборче законодавство.

"Консультації відбулися. Дострокові вибори будуть. Розраховуємо, що змінять виборче законодавство. Президент направив лист до голови парламенти про проведення позачергового засідання Верховної Ради для зміни виборчого законодавства про вибори 21 липня. Указ з'явиться завтра", – розповів Ляшко.

За його словами, "стандарти прозорості і відкритості, які обіцяла нова влада, немає: телефон забрали, ніхто не захотів, аби у прямому ефірі люди бачили ці консультації".

У свою чергу, перша віце-спікер парламенту Ірина Геращенко сказала, що дострокові вибори народних депутатів можуть відбутися і 28 липня.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента України пройшли консультації Глави держави з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, його заступниками Іриною Геращенко та Оксаною Сироїд і лідерами парламентських фракцій і груп.

Тема розмови – дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

зустріч Зеленського з керівництвом Ради

Фото АПУ

На зустрічі були присутні Артур Герасимов, голова фракції партії «Блок Петра Порошенка»; Максим Бурбак, голова фракції партії «Народний фронт»; Вадим Новинський, голова фракції партії «Опозиційний блок»; Олег Березюк, голова фракції партії «Об'єднання «Самопоміч»; Олег Ляшко, голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка; Юлія Тимошенко, голова фракції партії «ВО «Батьківщина»; Ярослав Москаленко, голова депутатської групи «Воля народу»; Віталій Хомутиннік, співголова депутатської групи «Партія «Відродження».

Нагадаємо, 20 травня, під час виступу на урочистому засіданні парламенту з нагоди інавгурації новообраного Президента,Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: