fbpx
Сьогодні
17:51 19 Тра 2019

У Білорусі виготовили перше у світі волошкове морозиво з житом і льоном

Морозиво з пелюстками волошок і насінням льону в житньому стаканчику – такий десерт ще не випускали світові виробники.

Про це повідомляє білоруське інформагентство БЕЛТА.

Виготовляє морозиво найстаріша в Білорусі фабрика морозива "Белы полюс". Задум виробників – створити продукт, спробувавши який, турист в буквальному сенсі відчує Білорусь на смак. Молочна основа морозива доповнюється квітково-трав'яним ароматом, а коли трапляється розкусити зернятко льону, відчувається солодкий медово-масляний присмак.

З середини травня волошковий пломбір з'явиться у продажу. Ціна 90-грамової порції – 1 рубль 50 копійок (майже 19 гривень). Експортувати десерт за межі країни виробники принципово відмовилися, щоб залишити родзинку (точніше волошку) "тільки в Білорусі і більше ніде".

Бренд просуває білоруську мову і культурні символи. Тому не дивно, що першою точкою, де з'явиться волошкове морозиво, стане магазин національної атрибутики Symbal.by.

Там новий продукт буде продаватися з 13 травня і до холодної осені. З середини травня волошковий пломбір стануть поступово завозити в супермаркети столиці та інших білоруських міст.

волошкове морозиво

Цікаво, що морозиво викликало непередбачений ажіотаж – за тиждень білоруси з'їли понад 100 тисяч порцій, пише TUT.by.

Як наслідок, морозиво пропало з продажу і з'явилися чутки, що його вилучили з точок продажу через напис "Жыве Беларусь" на упаковці.

Насправді прорахувалися аналітики – потрібно випускати нову партію, але немає сировини. Обіцяють, що через 10 днів дефіциту вже не буде.

Що стосується упаковки і напису "Жыве Беларусь", то вона збережеться, але ненадовго: фрази будуть оновлюватися протягом всього літо. Поки в планах 30 фраз: по одній на кожен день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: