fbpx
Сьогодні
22:09 19 Тра 2019

У "Самопомічі" розповіли, як формуватимуть список кандидатів у депутати на парламентських виборах

"Самопоміч" на майбутніх виборах запровадить відкриті списки, не чекаючи прийняття Радою відповідного закону.

Про це лідер "Самопомічі", мер Львова Андрій Садовий розповів в інтерв'ю для "Лівого берегу".

"Ми даємо унікальну можливість через "Самопоміч" зайти в парламент великій кількості нових людей. Третину списку складуть існуючі депутати, 70-80% – це будуть нові люди: лідери регіонів, громадського сектору, експертного середовища. У нас є можливість взяти багатьох людей, але вони повинні сповідувати наші принципи. Я ж не знаю, можливо, хтось із наших молодих політиків захоче піти у виконавчу владу, такі пропозиції звучать. Думаю, через тиждень-два буде більше ясності, але те, що "Самопоміч" йде на вибори – це однозначно, і ми готові і надалі бути платформою для об'єднання", – розповів Садовий.

Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк у коментарі для РБК-Україна уточнив, що список партії на вибори в Раду буде сформовано з трьох блоків.

Один із цих блоків складуть теперішні народні депутати, які, за словами Березюка, будуть "прорейтинговані" обласними партійними організаціями.

"З 11 травня починаються конференції обласних організацій. Їм буде надано список народних депутатів, які бажають балотуватися в наступне скликання парламенту. Кожен член організації визначить його місце в списку за прикладом виборів із відкритими списками", – пояснив Олег Березюк.

У другому блоці будуть члени "Самопомочі" з числа регіонального партактиву, які також пройдуть рейтингування в обласних організаціях.

"Третя частина списку буде відведена для експертів, неполітичних осіб, представників інших політичних сил, які захочуть увійти в "Самопоміч". Якщо ми хочемо відкриті списки в парламент, ми повинні формувати свій партійний список таким шляхом", – додав глава фракції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: