fbpx
Сьогодні
16:07 17 Тра 2019

На інавгурацію Зеленського прибуде посланець прем'єр-міністра Японії і президент Литви

Ілюстрація: slovoidilo.ua

Японію на інавгурації Володимира Зеленського представлятиме член палати представників парламенту Кійохіко Тояма, який буде спецпосланцем прем'єр-міністра Сіндзо Абе.

Про це повідомляє прес-служба посольства Японії в Києві.

"З урахуванням важливості відносин між Японією та Україною, японський уряд вирішив направити на інавгурацію пана Кійохіко Тояму, члена палати представників парламенту Японії, віце-президента парламентської Ліги дружби між Японією і Україною, як спеціального посланця прем'єр-міністра Японії, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це рішення уряду Японії є знаком вітання новому президенту України.

Уряд Японії сподівається, що направлення спеціального посланця сприятиме розвитку дружніх відносин з Україною, йдеться у повідомленні.

Крім того, президент Литви Даля Грібаускайте приїде на інавгурацію новообраного президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє прес-служба на сайті президента Литви.

20 травня Даля Грібаускайте відбуває до Києва для участі в церемонії інавгурації Володимира Зеленського, йдеться у повідомленні.

Наголошується, що президент Грібаускайте підкреслила близькість України для Литви.

"Литовський народ протягом багатьох десятків років вів боротьбу за свободу, тому дуже добре розуміє і підтримує прагнення українського народу самостійно створювати європейське майбутнє своєї держави, а також рішуче підтримує Україну в захисті свого суверенітету і територіальної цілісності", – зазначила президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: