fbpx
Сьогодні
18:11 14 Тра 2019

У Китаї вже цього року запустять роботаксі

Самокеровані таксі будуть запущені на вулиці китайського міста Чанша у другому півріччі 2019 року, завдяки співпраці міста з китайським велетом з розробки штучного інтелекту "Байду".

Про це заявив заступник секретаря міського парткому, повідомляє Сіньхуа.

"Ми подбаємо про те, щоб перші 100 безпілотних таксі були здані в тестову експлуатацію в місті Чанша до кінця цього року", – сказав чиновник.

Як повідомляє Сіньхуа, це стало можливо завдяки співпраці міста з китайським велетом з розробки штучного інтелекту "Байду", – йдеться у повідомленні.

Компанія Байду і дві місцеві компанії створили спільне підприємство з метою реалізації стратегічної угоди з перетворення м. Чанша в місто автономного керування, яку обидві сторони підписали в жовтні минулого року.

Місто Чанша стало піонером у галузі розробки інтелектуальних підключених до інтернету автомобілів (ICV), створення випробувальної зони ICV і міцного промислового ланцюга.

Наголошується, що в останні роки Байду вкладає значні кошти в розроблення системи автономного керування. У 2017 році компанія запустила відкриту для співпраці платформу програмного забезпечення "Apollo 2.0", щоб прискорити розвиток безпілотних автомобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: