fbpx
Сьогодні
09:01 13 Тра 2019

"Укроборонпром" був створений Януковичем для диспетчеризації корупційних потоків, - Пашинський

"Укроборонпром" був створений у 2011 році Януковичем з однією метою – диспетчеризація корупційних потоків.

Про це заявив глава комітету Верховної ради з питань національної безпеки і оборони, член фракції "Народного фронту" Сергій Пашинський в інтерв'ю РБК-Україна.

"Я з 2016 року неодноразово публічно заявляв, що "Укроборонпром" у такому вигляді не має права існувати", – сказав він.

Що таке "Укроборонпром"? Це – від дрібного підприємства по ремонту ППО у лісах Житомирщини зі штатом у двадцять п'ять чоловік до величезного заводу "Зоря-Машпроект", який в принципі до "оборонки" не має ніякого відношення, він турбіни робить. І українське Міноборони ніколи теоретично не буде використовувати ці турбіни. Але треба ж було це все рахувати, потрібна була точка обліку корупційних грошей. Так був створений "Укроборонпром" – 140 підприємств.

Я мав розмову з президентом Порошенко у 2016 році, коли я подавав у відставку (з посади голови наглядової ради "Укроборонпрому", – ред.). На його запитання чому, я сказав: так не може бути. Адже питання не тільки у корупції.

"Укроборонпром" мав дві взаємовиключні функції: заробляти гроші як комерційна структура і контролювати сам себе. Ніде у світі такого немає, у Радянському союзі такого не було. І тільки Україна придумала. Це все одно, що обленерго самі для себе встановлюють тарифи.

Друге. Коли у 2015 або 2016 році ми отримали цю інформацію, ми доручили НАБУ це перевірити. У чому ж скандал з Гладковським, з моєї точки зору? Якщо ці хлопці крали запчастини, які належали Міноборони і зберігалися на заводах – це в'язниця. А якщо це контрабанда російських запчастин – це те, що говорив Луценко – заплатили податки і пішли геть.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: