fbpx
Сьогодні
21:56 11 Тра 2019

Філатов звільнився з посади заступника голови АП

Олексій Філатов звільнився з посади заступника глави Адміністрації Президента.

Відповідний указ президента України Петра Порошенка опублікований на сайті Глави держави.

«Звільнити Філатова Олексія Валерійовича з посади Заступника Глави Адміністрації президента України», йдеться в указі.

Відзначимо, на початку квітня 2019 року з'явилася інформація про можливу відставку Філатова. Серед причин тоді називали його власне бажання піти і те, що заступник голови АП міг не впоратися з поставленими завданнями.

Філатов прийшов до Адміністрації президента 22 липня 2014 року. До цього очолював практику вирішення спорів в адвокатському об'єднанні «Василь Кісіль і Партнери», однієї з найбільших юридичних фірм України.

Міжнародні та національні рейтинги (Chambers Global, Chambers Europe, Legal 500, Ukrainian Law Firms) неодноразово відзначали його як одного з кращих українських експертів у сфері вирішення спорів.

Одним із завдань Філатова в АП було законодавче забезпечення судової реформи. Він координував розробку прийнятих парламентом в 2016-2018 роках змін до Конституції України з питань правосуддя, нових процесуальних кодексів, законів про судоустрій, про Конституційний Суд, про Вищу раду правосуддя, про антикорупційне суді.

В результаті реформи сформований на конкурсній основі новий Верховний Суд, введено кваліфікаційне оцінювання суддів для перевірки їх відповідності критеріям компетентності, етики та доброчесності, скасована повна недоторканність суддів і істотно збільшена їх заробітна плата.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: