fbpx
Сьогодні
17:47 02 Тра 2019

Супрун обіцяє, що перевірки якості ліків в Україні тепер фіксуватимуть на відеокамери з GPS

Для більшої прозорості, об'єктивності та зменшення корупційних ризиків в контролі за якістю ліків Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками фіксуватиме всі перевірки на відеокамери.

Про це в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала в Facebook.

"Процес перевірки інспектори служби будуть знімати з допомогою нагрудних відеокамер. Фіксуватимуть не вибірково, а повністю — від початку до кінця. Також камера буде оснащена GPS пристроєм для передачі чітких координат місця перевірки", – наголосила Супрун.

На її переконання, така система фіксації процесу перевірки полегшить документування спостережень та складання звітів для інспекторів; допоможе забезпечити об'єктивність, повноту та достовірність результатів перевірки; стане ефективним інструментом у вирішенні спірних питань та уникнення провокацій, які потенційно можуть виникнути під час інспектування.

Більше прозорості, об'єктивності та зменшення корупційних ризиків в контролі за якістю ліків. Тепер Держлікслужба…

Posted by Уляна Супрун on Thursday, May 2, 2019

"У пілотному режимі проект почне працювати вже з цього місяця в Києві. До кінця року ця практика пошириться по всій Україні", – підкреслила урядовець і додала, що такий підхід вже використовують експерти ДП "Український фармацевтичний інститут якості".

За її словами, відеофіксація допоможе суттєво знизити корупційні ризики.

"Цей метод не панацея, але, безумовно, дуже великий крок вперед до більш прозорої та об'єктивної роботи", – наголосила Супрун.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: