fbpx
Сьогодні
12:03 03 Сер 2018

Супрун розповіла про нові зарплати сімейних лікарів

У сімейних лікарів після проведення медичної реформи значно зросли зарплатні.

Про це пише в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

У липні Нацслужба здоров'я оплатила 255,3 млн грн за медичне обслуговування пацієнтів у 161 закладі первинної допомоги.

"Для лікарів цих закладів це означає, що вони вже можуть претендувати на вищі зарплати. Адже заклади автономізовані, а отже можуть самі формувати розмір зарплат ", – пише Супрун.

Натомість рішення щодо зарплатної політики ухвалює колектив. Сума оплати може залежати від кількості декларацій, які підписав лікар, раннього виявлення важких хвороб або інших показників.

Так, Супрун наводить декілька прикладів того, як зросли зарплати у лікарів.

У Селидовому, що на Донеччині сімейний лікар, який підписав 1800 декларацій, отримав у липні після оподаткування 10 504 грн. У червні було 5 450 грн.

У місті Балта Одеської області сімейна лікарка, яка підписала 1795 декларацій, отримала у липні після оподаткування — 16 011 грн. У червні її дохід складав усього 5 834 грн.

"Це лише початок. Коли всі пацієнти підпишуть декларації зі своїми лікарями – дохід медзакладу збільшуватиметься, а відповідно зростатиме і його спроможність оплачувати роботу співробітників", – запевняє в.о. міністра.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: