fbpx
Сьогодні
08:54 01 Тра 2019

InformNapalm довів, що РФ випробовує на Донбасі нову систему орбітального придушення

Росія випробовує на Донбасі новітню систему орбітального придушення "Тірада-2", яку ще не поставили на озброєння російської армії.

Про це йдеться у розслідуванні спільноти InformNapalm.

Наявність російської системи орбітального придушення "Тірада-2" на Донбасі вказує не тільки на проведення випробувань новітніх російських систем РЕБ у бойових умовах проти української армії, але і на спроби Російської Федерації перешкодити отриманню сигналу стратегічним дроном США RQ-4B Global Hawk, який періодично проводить моніторинг вздовж лінії зіткнення.

Вперше інформація про присутність на окупованій РФ частині українського Донбасу сучасної системи орбітального придушення "Тірада-2" з'явилася 16 березня 2019 року у звіті СММ ОБСЄ.

І це стало для волонтерів InformNapalm справжньою сенсацією, бо за даними відкритих джерел комплекс "Тірада-2" в 2019 році тільки планували поставити на озброєння в Центральний військовий округ Росії.

3 квітня 2019 твіттер-канал української місії в ОБСЄ опублікував фото з БПЛА автоматизованої станції перешкод Р-330Ж "Житель" та комплексу "Тірада-2", які були зафіксовані СММ ОБСЄ неподалік від населеного пункту Южна Ломуватка на Донбасі.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: