fbpx
Сьогодні
20:01 25 Кві 2019

"Нафтогаз" підготував для РФ пропозицію щодо транзиту газу

Україна на очікуваних наприкінці травня тристоронніх переговорах запропонує російській стороні забронювати 60 млрд куб. м транзитних потужностей газотранспортної системи країни строком на 10 років.

Про це повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на прес-конференції в Києві в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

Вітренко розповів, що Україна має намір взяти на себе зобов'язання забезпечення транзитної потужності на 90 млрд куб м газу. Зокрема, 30 млрд куб. м можуть забронювати інші компанії чи той же "Газпром".

"Позиція полягає в наступному: "Газпром" повинен забронювати приблизно на 10 років, 60 млрд куб. м у році в середньому… При цьому Україна, її оператор, забезпечить на рівні 90 млрд куб. м газу в рік, тобто 30 млрд куб. м – це буде вільна потужність, яка буде доступна для бронювання іншими компаніями", – сказав він, додавши, що іншими компаніями можуть виступити європейські контрагенти, які будуть закуповувати газ на кордоні України з Росією або імпортери середньоазіатського газу.

Вітренко уточнив, що на відміну від тарифу, який прописаний в чинному контракті між "Нафтогазом" і "Газпромом", нові запропоновані умови містять плату за вхід/вихід в газотранспортну систему України і плату за бронювання потужностей.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: