fbpx
Сьогодні
20:54 23 Кві 2019

Adidas буде відшкодовувати $10-20 за кросівки, які приносять на переробку

Компанія Adidas представила кросівки Loop, які можна переробити на 100%.

Після утилізації їх можна буде перетворити на нове взуття, пише Gizmodo.

Щороку на смітник потрапляють мільйони зношених кросівок, які потім розкладаються протягом десятиліть. Розв'язати цю проблему та водночас скоротити відходи від виробництва взуття вирішила Adidas. Компанія створила бігові кросівки Loop з матеріалу, який після використання можна обробити, подрібнити, переробити і виготовити нове взуття, таким чином створюючи безперервний цикл.

Adidas

Взуття зроблене з термопластичного поліуретану, в створенні якого взяв участь німецький хімічний концерн BASF. При створенні кросівок не використовується клей чи інші клейкі речовини. Для скріплення різних частин кросівка компанія використовує тепловий вплив. Adidas окремо уточнює, що перероблені Loop підходять лише для створення кросівок, а не, наприклад, виробництва пластикових пляшок.

На додачу до інноваційного методу виробництва кросівок, Adidas також хоче стимулювати людей брати участь у процесі їх переробки за допомогою грошової винагороди. Хоча Adidas все ще розробляє цей проект, компанія планує відшкодувати від 10 до 20 доларів, чи навіть більше, власникам кросівок, які приноситимуть чи відправлятимуть зношене взуття.

Adidas

Поки що компанії не вдалося домогтися при виробництві співвідношення 1: 1, тобто з одного переробленого кросівка Loop не можна зробити ще один. Для створення нової пари можна використовувати лише 5-10% переробленого кросівка. Проте Adidas сподівається поступово покращувати цей показник. В офіційний продаж кросівки Loop повинні надійти у 2020 році.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: