fbpx
Сьогодні
14:24 21 Кві 2019

ЦВК прокоментували явку в другому турі президентських виборів

Фото Reuters

Явка виборців під час другого туру виборів президента є вищою, ніж під час першого туру.

Про це повідомили в Центрвиборчкомі. Так, о 13:00 в ЦВК наявна інформація, що зафіксована на 11:00 ранкова явка під час першого туру складає вже 18,6%.

Секретар ЦВК Наталія Бернацька повідомила, що явка виборців має зрости на дільницях у другій половині дня через те, що українці розпочали день у церкві. За її словами, в ЦВК прогнозують високу явку під час другого туру виборів. Проте станом на 13:00, досі спостерігається низька явка в західних областях.

"Сьогодні релігійні свята майже по всій території. Хтось вже святкує Пасху, хтось Вербну неділю. Тому більшість українців почали ранок в церкві. Тому ми і очікували, що на ранок явка не буде високою, а вже ближче до обіду під кінець дня вона зросте", – повідомила вона.

Також в ході виборів президента України з західних областей інформація про явку виборців повільніше надходить до ЦВК через технічні причини.

"Це технічні можливості, які є щодо того як працює інтернет, як працюють технічні адміністратори, яких знайшли і працевлаштували члени окружних виборчих комісій. Тому що їм треба всю цю інформацію вводити на рівні ОВК в нашу інформаційно-аналітичну систему "Вибори". Тому ця цифра трохи змінюється по регіонах. Але ми намагаємось на той час, коли в нас брифінг, щоб загальна по країні була найбільш точною", – пояснила Бернацька.

Станом на 13:03, проголосували 18,05% виборців у 195 округах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: