fbpx
Сьогодні
13:48 14 Кві 2019

Електронні сигарети є новою загрозою для громадського здоров’я, – експерт

Електронні сигарети та нові пристрої для вживання тютюну шляхом нагрівання – це нові загрози для громадського здоров'я. Щоб люди не кидали курити, тютюнова індустрія нав'язує нові вироби, які нібито є "менш шкідливими" або допомагають кинути курити. Насправді ж сучасні дослідження вказують, що користь цих виробів перебільшена, а для того, щоб вважати їх безпечними, нема жодних наукових підстав.

Про це розповіла кандидат медичних наук, експерт з охорони громадського здоров'я, головний редактор міжнародного журналу "Tobacco Control and Public Health in Eastern Europe" Тетяна Андреєва на прес-конференції в ІА "УНІАН", передає Рубрика.

"Експерти громадського здоров'я радять регулювати ці вироби на законодавчому рівні так само, як і звичайні сигарети. Тобто заборонити рекламувати їх, продавати дітям і курити в громадських місцях. Треба вводити та підвищувати податки на всі ці вироби", – відзначила Андреєва.

Зазначимо, що згідно всеукраїнського дослідження "Думки і погляди населення України (Омнібус)", яке проводилося Київським міжнародним інститутом соціології у лютому 2019 року, близько 8% курців традиційних тютюнових виробів користуються ще й електронними сигаретами. Такий же рівень було зафіксовано і в опитуванні 2017 року. Тютюнові вироби для електричного нагрівання протягом останнього року курили 4% курців. Серед тих, хто не курить сигарети, всі ці вироби вживали менш як 1% опитаних.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: