fbpx
Сьогодні
16:01 25 Бер 2019

Стало відомо, які квоти на експорт товарів до ЄС не використала Україна

Фото REUTERS

За 2018 рік Україна не використала 8 квот на постачання товарів до Європейського Союзу.

Про це повідомили у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, передає УНН.

Повідомляється, що у 2018 році українські виробники активно використовували можливості експорту до ЄС в рамках 32 з 40 тарифних квот.

Зокрема, невикористаними залишилися тарифні квоти на цукрові сиропи, оброблену продукцію з масла, манітол сорбіту та додаткова квота на гриби.

Крім того, українські експортери не використали квоти на м'ясо баранини, яловичини, основну та додаткову квоти на свинину. Зазначається, що для них не було доступу на ринок.

Враховуючи інформацію про домовлені квоти на м'ясо в рамках ПВЗВТ та відсутність доступу цим товарам на ринок ЄС у 2018 році, можна припустити, що ці товари не відповідали вимогам Євросоюзу у сфері контролю якості та безпечності харчових продуктів.

Додамо, що у 2018 році менше ніж на 10% використано квоти на сигари та цигарки (0,01%), основну квоту на гриби (0,03%), цукрову кукурудзу (0,9%), харчові продукти (0,9%), оброблену продукцію з вершків (4,2%).

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: